Home » ChatGPT

Sadržaj

ChatGPT

Da li ste čuli za ChatGPT ?

IT svet se konstanto razvija, samim tim i Internet pretraživači.
Internet pretraživači kao što su Google, Yahoo, DuckDuckGo, Baidu, Yandex, pa i ostali pretraživači strepe od Microsofta koji u svom Internet pretraživaču Bing integriše ChatGPT. 

 

chatgpt3

Šta je ChatGPT i kako funkcioniše?

ChatGPT je čet bot koji je razvila OpenAI, iako u sveri veštačke inteligencije nije prvi, ChatGPT u Novembru 2022 objavljuje ChatGPT 3 koji je jedinstven po tome što u odnosu na predhodne verzije koristi znatno više prikuljenih podataka. 

Veliki jezični model koji je treniran od strane OpenAI funkcioniše tako što prima unos teksta i generiše odgovarajući izlazni tekst na osnovu tog unosa. 

Za šta se sve može koristiti ChatGPT?

ChatGPT je odličan način da ostanete u toku sa najnovijim vestima u AI, kao i da dobijete brzi pregled onoga što treba da znate.

Može se koristiti za različite aplikacije, poput automatskog odgovaranja na pitanja, pisanja teksta, generisanja opisa slika i drugih zadataka koji zahtijevaju razumijevanje i generisanje jezika.

Koje su prednosti korištenja ChatGPT u odnosu na druge modele jezičnog procesiranja?

ChatGPT ima veoma visoku preciznost u generisanju teksta, što ga čini idealnim za različite aplikacije. 

On takođe ima sposobnost da se koristi sa malim količinama podataka za treniranje, što ga čini pristupačnim za mnoge različite use case-eve.

Sposoban je da proizvede veoma prirodan tekst nalik čoveku i počeo je da otvara širok spektar novih istraživačkih pravaca i primena, posebno prevođenje jezika, prepoznavanje govora i obradu prirodnog jezika, takođe može pomoći korisnicima da nauče više o određenim temama.

Da li ChatGPT ima neke nedostatke?

Kao i svi drugi modeli, ChatGPT može imati poteškoća sa razumijevanjem konteksta u složenijim situacijama. Također, generisani tekst može biti ponekad neprirodan ili nekonkretan.

Šta možemo da očekujemo od integracije?

Integracija ChatGPT-a u Bing pretraživač može doneti različite poboljšanja u korisničkom iskustvu. Na primer:

Poboljšana preciznost rezultata pretrage: ChatGPT može se koristiti za generiranje relevantnih pitanja i odgovora na osnovu unosa korisnika, što može poboljšati preciznost rezultata pretrage.

Poboljšana prirodnost komunikacije: ChatGPT je dizajniran da generiše prirodan jezik, što može poboljšati interakciju korisnika sa Bing pretraživačem.

Poboljšanje automatskog odgovaranja: ChatGPT se može koristiti za automatsko odgovaranje na pitanja, što može smanjiti potrebu za pretraživanjem za odgovarajuće informacije.chatgpt1

Međutim, potrebno je napomenuti da se ChatGPT još uvijek koristi za različite aplikacije i kontekste, te da nije jasno koji su sve konkretni koraci ili planovi Microsoft-a za integraciju ChatGPT-a u Bing pretraživač. 

Sve što znamo a to je da Microsoft kompanija želi da prestigne Google, a ChatGPT joj je odlično oružje u toj borbi, a dali će u tome uspeti, vreme će pokazati. 

Takođe, kao i sa svakim velikim tehnološkim projektom, mogu postojati tehničke prepreke koje će morati biti prevaziđene pre nego što se ova integracija može realizovati. Biće to ozbiljan napredak i olakšanje za pretragu interneta. Pretpostavljamo da će na nakon integracije Bing kvalitetnije i „prirodnije“ davati rezultate na pitanja. Ostalo je da čekamo i vidimo da li će Google odgovoriti nekom AI tehnologijom.

Na kraju krajeva, ovo su uzbudljiva vremena za chat botove. Budućnost je nepoznata i nemoguće je tačno predvideti kako će chat botovi promeniti našu interakciju sa tehnologijom, ali jedno je sigurno: oni su spremni da postanu stalni deo naših života, koji ima potencijal da stvari učini lakšim, zanimljivijim i još zabavnijim.